Prenova rabljenega pohištva v RCERO Ljubljana

11. 05. 2016

Konferenčna miza, narejena iz platišč starih koles, lestenec iz recikliranih steklenic za pivo in stare namizne svetilke, kolesarska krmila, spremenjena v lične obešalnike za oblačila, stara kopalna kad, predelana v udobno vrtno klop.

Ljubljana umetnikom in obrtnikom ponuja ogromno kreativnih možnosti, da iz odpadnih izdelkov in materialov ustvarijo nekaj novega. Snaga Ljubljana z uporabo recikliranega in rabljenega pohištva ne vzpodbuja le trajnostne in etične potrošnje, ampak je lahko dober vzgled, kako na inovativen način podaljšati življenjski krog izdelkov, skozi popravila, recikliranje in ponovne uporabe.

SPREJEMNICA

Glavni kosi pohištva v sprejemnici so deli starih stolov, kot so naslonjala za hrbet in sedala. Oblikovalci so med kosovnimi odpadki izbrali uporabne dele poškodovanih stolov in jih domiselno preoblikovali v klopi, s čimer so dobili popolnoma novi namen.

DIREKTORSKA PISALNA MIZA

Impresivna miza, narejena prav iz posebnih detajlov - iz platišč starih koles, različnih velikosti, na katera so svojevrstno nameščene stare namizne svetilke - je odličen primer sožitja uporabe novega in starega.

SEJNA SOBA

Časopisni papir, uporabljen kot stenske tapete, stari stoli pokriti s časopisnim papirjem in govorniški pult narejen iz starega kovinskega soda. Te edinstvene značilnosti glavne sejne sobe, kažejo, da je ponovna uporaba starih predmetov lahko resnično privlačna in uporabna.

Upcycled furniture in RCERO Ljubljana (.pdf)

Nazaj